torsdag 23 augusti 2012

En trill till öa

Drog till Kalvsund idag. en ganska chill dag med farmor och farfar och stormen.. sjukt vad det blåste. somnade på bussen och missade gå av vid lilla varholmen dessutom haha. jag suger.

Det kom någon snubbe förbi som skulle intervjua farfar till någon undersökning dom gjorde om dialekter ute på öarna.. så det blev redigt med fika och en massa dialekt snack och gamla historier om ön. bla om langarkungen som var ganska känd förr i tiden. en snubbe på ön som langade sprit och blev sedan utsedd till sveriges värsta langare haha.

en annan historia om farfar som liten när det var storm på Framnäs och dimman var så tjock så man inte såg mer än en meter fram.. då hörde han och någon annan snubbe någon som ropade i dimman.. "nej för fan, gå inte dit.. det är ju gasten som ropar".. då trodde folk att gamla sjömän som dött till havs kom tillbaka i dimman.. men egentligen var den en bekant som fått redigt med problem med sin båt i dimman.. dom dog illa nog.

jaja.. nog nu. nu ska jag gå och lägga mej. upp vid 4 på morra och jobba. yeeeey!


Sörns - Hotell varholmen --- ett band med redig dialekt från öa som sjunger om ett dass vid färjelägret som kallas för hotellet.. där alla som missar sista färjan däckar på.. haha gööött

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar